Category: Religjon

Protestë në Francë pas gjobitjes së myslimaneve që bënë not të mbuluara me burkini

Disa aktiviste muslimane janë gjobitur pasi shkuan në një pishinë në Grenoble të mbuluara. 5 gratë hynë në pishinë të mërkurën, duke bërë që e gjithë pishina të boshatisej me urdhër të zyrtarëve, u shpreh policia franceze. “Burkinit” – një lloj veshje plazhi që mbulon të gjithë trupin përveç fytyrës – janë bërë të jashtëligjshme […]

Si ndikoi ripushtimi katolik i Granadës në fatin e civilizimeve, pas gati 8 shekuj sundimi nga dinastitë myslimane?

Nga ky 2 janar 1492, ditë e ftohtë e mërgimit të Sulltan Muhammed-it VII dhe që nga ripushtimi i Granadës nga të krishterët, morën formë dy lëvizje të mëdha njerëzore. Nga njëra anë, përkthimet dhe përhapja e shkencave arabe në Toledo, Granada dhe Sevilje, të cilat do të ndihmonin dhe nxirrnin në dritë evropën duke përgatitur rilindjen evropiane. Nga ana tjetër, pushtimi i botës nga Kristofor Kolombi, i cili besoi se po zbulonte Inditë dhe që shndërroi civilizimet e tëra në zjarr e hi në tokën Amerikane dhe Afrikane. Dy tendenca të kundërta që ende ndikojnë në botën tonë aktuale.

“Karta e Islamit” stigmatizon myslimanët në Austri: hebrenjtë dhe katolikët bashkohen me kritikët dhe dalin kundër kancelarit austriak.

Kjo kartë, e vendosur në internet në fund të majit, ishte e paarritshme këtë të Premte “për arsye teknike”. Identifikimi i më shumë se 600 strukturave myslimane, u krijua nga Qendra e Dokumentimit për Islamin Politik, një organizatë e krijuar vitin e kaluar nga qeveria e Kancelarit konservator Sebastian Kurz. Që atëherë, polemikat nuk janë shuar.

Back To Top