Category: Future Albanian Leaders

Future Albanian Leaders: Albana Celepija, inxhiniere informatike në institutin kërkimoro-shkencor Bruno Kessler në Itali

Albana Celepija ka kryer studimet Bachelor dhe Master pranë Fakultetit të Shkencave të Natyrës në Tiranë në degën e Informatikës. Pas diplomimit me rezultate të larta ka filluar punë si zhvilluese softueresh (software developer) pranë kompanisë software house AT Consulting në Tiranë. Aktualisht ajo është Software Engineer pranë institutit kërkimor Bruno Kessler Foundation në Itali dhe bën […]

Future Albanian Leaders : Flogerta Driza, shkrimtarja, përkthyesja dhe aktivistja shqiptare që punon për kompaninë dua.com

Flogerta Driza është shkrimtare/content writer dhe përkthyese e lindur në Fier dhe banuese në Tiranë që prej 10 vitesh. Pas përfundimit të studimeve të larta dhe masterit shkencor për interpretim dhe përkthim në Universitetin e Gjuhëve të Huaja ajo u dedikua për tre vjet vullnetarizmit për të drejtat e punëtorëve në shoqata sindikaliste. Ndër vite Flogerta […]

Future Albanian Leaders: Adrian Bahja, inxhinieri i Teknologjisë së Informacionit i cili punon për kompani të ndryshme në nivel evropian

Adrian Bahja, ka mbarur studimet Bachelor dhe Master në degën e Inxhinierisë Elektronike në Universitetin Politeknik të Tiranës. Gjatë periudhës së studimeve Master, ai ka punuar pranë Albtelecom në pozicionin e Service Desk dhe si Specialist i Qendrës së Funksionimit të Rrjetit / Network Operation Center Specialist. Fill pas eksperincës së marrë në Albtelecom, kurioziteti profesional […]

Future Albanian Leaders : Paulina Çakalli, analiste e të dhënave në kompaninë britanike Netacea

Paulina Çakalli është analiste të dhënash pranë kompanisë Netacea, një ndër kompanitë më me peshë në fushën e detektimit të robotëve mbi sigurinë sibernetike e cila ndodhet në Britaninë e Madhe. Paulina kontribon në zhvillimin e algoritmeve matematikore të cilët bëjnë të mundur identifikimin e trafikut të automatizuar në website si dhe përcjellin në mënyrën më […]

Future Albanian Leaders : Skender Paturri, hulumtues i institutit Max Planck i apasionuar pas shkencave kompjuterike dhe teknologjisë

Skënder Paturri është student i Shkencave Kompjuterike i cili vazhdon masterin në Universitetin e Saarland në Gjermani i sponsorizuar nga bursa gjermane DAAD. Përpara transferimit në Gjermani, Skënderi ka kryer studimet Bachelor në degën Inxhinjeri Kompjuterike pranë Universitetit Politeknik të Tiranës. Pasi kreu studimet, ai ka punuar pranë kompanisë ALBtelecom dhe IMB në pozicionin e Software Engineer, ku edhe ka zhilluar programe të ndryshme. Si freelancer, ai ka zhvilluar një program për një kompani lider në fushën e online shopping.

Future Albanian Leaders : Fjoralba Krapi, themeluesja e Digital Station dhe Open Data Innovation e apasionuar pas marketingut & artificial intelligence

Fjoralba Krapi është themeluese e kompanisë Digital Station, kompani e marketingut dixhital që ka synim zhvillimin e strategjive të qëndrueshme të marketingut. Për më shumë se 7 vite, ajo ka punuar në fushën e marketingut dixhital dhe të dhënave, dhe përpos kësaj ka qenë gjithmonë e përfshirë në botën e krijimit të përmbajtjes, qoftë me anë të blogut, qoftë me anë të platformave të tjera dixhitale.

Future Albanian Leader : Mandrit Kamolli, hulumtues dhe këshilltar ligjor për çështjet zgjedhore!

Mandrit Kamolli është diplomuar me rezultate të larta në drejtësi në Kolegjin Universitar Bedër dhe më pas ka përfunduar me sukses studimet master në të Drejtat e Njeriut në European Inter-University Center në Itali dhe në Nottingham University në Angli. Gjithashtu ai ka marrë pjesë në shumë trajnime dhe konferenca në Shqipëri dhe në vende të tjera si në Amerikë, Austri, Turqi, Francë, Bosnje, Mali i Zi, Suedi, Serbi, Poloni, etj.

Future Albanian Leaders : Rikela Fusha, specialiste e shëndetit publik dhe aktiviste e shoqërisë civile!

Kush është Rikela Fusha? – Rikela Fusha është një specialiste e shëndetit publik e cila ka përfunduar me rezultate të larta studimet në master shkencor në degën Shëndet Publik, pranë Universitetit të Mjekësisë në Tiranë. Aktualisht ajo punon në një organizatë ndërkombëtare në pozicionin e Asistentes së Programit të Edukimit Shëndetësor.

Future Albanian Leaders: Erblin Ribari, kandidati për Master në Universitetin e Harvardit dhe Drejtor Financiar në dua.com

Erblin Ribari është një lider i njohur financiar dhe strategjik me aftësi të mëdha analitike dhe i fokusuar në zgjidhjen e problemeve financiare. Këto aftësi ai i ka dëshmuar në menaxhimin e projekteve miliona dollarëshe dhe në rritjen e mëtejshme të ndërmarrjeve të rëndësishme në fusha si:

Future Albanian Leaders : Dr. Serena Leka, sipërmarrëse në fushën e Bioteknologjisë dhe kërkuese shkencore & pedagoge në Universitetin Aarhus në Danimarkë

Dr. Serena Leka është kërkuese shkencore, sipërmarrëse multidisiplinare dhe një profesioniste kurioze. Ajo është e interesuar në bashkëveprimin e “Idea Management” dhe “Artificial Intelligence” me objektiv arritjen e inovacionit rrënjësor për start-up(et) në proçes zhvillimi të produkteve të reja.
Dr. Serena ka mbaruar studimet Bachelor në degën Financë-Kontabilitet nga Universiteti i Tiranës dhe gjithashtu studimet Master në fushën e Menaxhimit Ekzekutiv në Universitetin Aarhus me bursë të financuar plotësisht nga qeveria Daneze.

Future Albanian Leaders : Indrit Çullhaj, xhudisti më i mirë shqiptar i të gjitha kohërave që synon lojrat olimpike Tokyo 2021

Kush është Indrit Çullhaj? – Indrit Çullhaj është një xhudist shqiptar i cili së fundmi ka marrë edhe titullin “sportisti më i mirë i të gjitha kohërave në sportin e xhudos“ nga Federata Shqiptare e Xhudos. Ai është njëkohësisht tre herë kampion i ballaknit në këtë sport dhe mban nën talentin e tij 87 medalje ndërkombëtare dhe disa çmime të tjera me rëndësi në këtë fushë. Indriti është një sportist i cili ka arritur gjithçka me përpjekje dhe qëllimi i tij është që së shpejti të kualifikohet për lojrat olimpike në Tokyo 2021.
Së bashku me vëllain e tij ata drejtojnë palestrën e tyre Judo Club Tirana me qëllim edukimin e brezave të rinj me anë të sportit.

Future Albanian Leaders : Doruntina Ramadani, drejtoresha menaxhuese e apasionuar pas marketingut dixhital dhe fuqizimit të gruas në shoqëri

Kush është Doruntina Ramadani ? – Doruntina Ramadani është drejtoreshë menaxhuese e Digital Station, një kompani shumë e suksesshme rreth marketingut dixhital në Kosovë. Doruntina ka studiuar për gjuhë dhe letërsi angleze në Universitetin e Prishtinës. Më pas ajo ka ndjekur studimet në akademinë e gjuhëve të huaja në Vjenë, për tu fokusuar më tutje në drejtimin e saj të tanishëm në marketing dixhital në të cilën është çertifikuar nga Google në Zurich në fushën e “Performance Marketing“.

Future Albanian Leaders – Shpresim Ndrukaj, programuesi shqiptar që punon për kompanitë evropiane dhe amerikane

Kush është Shpresim Ndrukaj? – Shpresim Ndrukaj është programues pranë Big Orange Lab, një kompani amerikane e specializuar në ndërtimin e websiteve dhe aplikacioneve. Ai ka studiuar në degën e Informatikës në Universitetin e Tiranës dhe ka punuar në kompani të ndryshme dhe në disa projekte të mëdha në mbarë Evropën dhe në SHBA.

Future Albanian Leaders : Dr. Jonada Tafa, kërkuese shkencore dhe pedagoge e Universitetit të Bolonjës në Itali.

Dr. Jonada Tafa është kërkuese shkencore dhe doktorante në Universitetin e Bolonjës në Itali. Ajo ka përfunduar studimet Bachelor dhe Master në “Financë-Bankë” pranë Universitetit Epoka, Tiranë, ku është renditur e para në rank universiteti dhe departmenti në klasën e të diplomuarve të vitit akademik 2013-‘14.

Future Albanian Leaders – Z. Klit Delilaj, Avokati Franko-Shqiptar Me Zyrë Në Rennes/Francë.

Kush është Avokat Klit Delilaj? Z. DELILAJ është avokat franko-shqiptar me zyrë në Rennes dhe me rreze ndërhyrjeje në të gjithë Francën. Prej disa vitesh tashmë, ai është në shërbim të bashkatdhetarëve të tij shqiptarë dhe jo vetëm. Ai ofron shërbimet e tij ligjore kur këta të fundit ndeshen me probleme të ndryshme si : çështje penale, […]

Back To Top