Category: Kuriozitete dhe Mundësi

Kuriozitet : Si detektorët e grimcave kapin realitetin e fshehur dhe bukuritë e materies

Në çdo moment, grimcat nën-atomike rrjedhin në numër të pakuptueshëm nëpër trupin tuaj. Çdo sekondë, rreth 100 miliardë neutrino(particles) nga dielli kalojnë nëpër trupin tuaj, dhe ju laheni në një shi muonësh, të lindur në atmosferën e Tokës. Edhe bananet modeste lëshojnë pozitrone, homologu antimaterie i elektroneve. Ekziston një univers i tërë grimcash, dhe ne […]

Kuriozitet : Kompania që do fitojë qindra hektarë tokë shtetërore falas për portin e Durrësit është thjeshtë fasadë

Kompania që do të përfitojë qindra hektarë tokë shtetërore falas në portin e Durrësit, vjen nga ishujt Kejmen dhe është themeluar vetëm pak muaj më parë. MCN zbardh ekskluzivisht rrjetin e kompanive, që qëndrojnë pas projektit 2 miliardë dollarë të shumëtrumbetuar nga qeveria, i cili synon ndërtimin e një porti turistik në Durrës, por edhe […]

Kuriozitet : A ka ushqim të vetëm nga i cili mund të mbijetoni përgjithmonë?

Për të gjithë vitin 2016, Andrew Taylor hëngri vetëm patate. Ai ka pasur disa paralajmërime për dietën e tij me patate: Ai ka ngrënë si patate të bardha ashtu edhe ato të ëmbla, dhe nganjëherë i përzier në qumësht soje, salcë domatesh, kripë dhe barishte. Ai gjithashtu mori suplemente B12. Por, në përgjithësi, ai hëngri […]

“Air Albania” nis fluturimet nga aeroporti i Kukësit më datën 15-korrik

Kompania ajrore kombëtare “Air Albania”, ka njoftuar se në datë 15-korrik nisin fluturimet nga aeroporti ndërkombëtar i Kukësit “Zayed”. Sipas njoftimit, destinacionet e para që do të nisin udhëtimet nga ky aeroport janë Zyrihu dhe Stambolli duke filluar nga 1 euro + taksat. Çmimet e publikuara nga linja ajrore momentalisht janë:Kukës – Zyrih 12 EURZyrih […]

Kuriozitet : Shqiptarët kanë mendim më pozitiv për Greqinë sesa grekët për Shqipërinë

Ndonëse marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe Greqisë janë përmirësuar në krahasim me dekadat e mëparshme, sërish mendimi që shqiptarët kanë për Greqinë është më pozitiv sesa mendimi i grekëve për Shqipërinë. Është ky përfundimi i dy sondazheve paralele të kryera në Shqipëri dhe Greqi për të evidentuar perceptimin e dy popujve për marrëdhëniet mes dy vendeve. […]

CALL FOR PAPERS: SPACE DIPLOMACY

Një hap i madh është duke u zhvilluar në hapësirën e jashtme si një fushë e aktivitetit njerëzor. Me rritjen e shpejtë të ekonomisë globale të hapësirës, ​​ashtu është rritur edhe sasia e aktorëve; nga agjencitë hapësinore te kompanitë private deri te bizneset fillestare. Këto zhvillime kanë përfshirë bashkëpunimin intensiv ndërkombëtar dhe ndërkombëtar, si në […]

Kuriozitet : Në Tiranë jetohet si në Pragë, kostoja e jetesës sa 58% e asaj në New York. Veriu më i varfëri

Eurostat në një analizë për të ardhurat për frymë, renditi zonën e veriut si më të varfrën ku matësi vlerësohej në 3.600 euro, nga 4.500 euro që është mesatarja kombëtare e Shqipërisë, duke u renditur edhe si shteti me më pak të ardhura për frymë. Mesatarja e BE-së për këtë tregues është 31.000 euro.

Kuriozitet : Mendohej se pandemia do sillte një boom në numrin e lindjeve por solli vetëm pasiguri. Këto janë statistikat

Pse duhet të kujdeseni për rënien e popullsisë? Më pak njerëz janë më mirë për klimën, por pasojat ekonomike janë të rënda. Në vitet 1960, kishte gjashtë persona në moshë pune për çdo person në pension. Sot, raporti është tre-me-një. Deri në vitin 2035, do të jetë dy-për-një.

Kuriozitet : Për çfarë shërbejnë “cookies“ në internet të cilat i pranojmë pa i analizuar?

Nga ana tjetër mos mendoni se cookies përdoren vetëm nga media dhe markat. Në të vërtetë, ato janë po aq të rëndësishme për ju, sepse përmirësojnë shfletimin tuaj: produktet që do t’ju ofrohen nga faqet që vizitoni do të jenë të përshtatshme dhe për këtë arsye ka më shumë gjasa t’ju interesojnë.

Kuriozitet : Shikoni selfin e ri të Rover Curiosity në Mars dërguar nga NASA

Sonda e vogël “Curiosity“ na dërgoi një “selfie” të re, të kapur nga sipërfaqja e Marsit. Ajo tani po përgatitet të eksplorojë territore të reja. I mbuluar nga pluhuri i kuq, por ende i palëkundur, Sonda “Rover Curiosity“ kohët e fundit dërgoi 57 imazhe të reja në NASA, të bashkuara në një “selfie” të re. […]

Back To Top