Category: Teknologji

Vjedhja më e madhe në historinë e kriptomonedhave/ Zhduken 600 milionë dollarë

Hakerat kanë vjedhur rreth 600 milionë dollarë kriptovalutë nga platforma e decentralizuar e financave, “Poly Network”, në atë që mendohet se është vjedhja më e madhe në historinë e industrisë. Poly Network, në një letër për sulmuesin e sistemit, shkroi në Twitter: “Shuma e parave që keni hakuar është më e madhja në histori. Paratë […]

Kuriozitet : Si detektorët e grimcave kapin realitetin e fshehur dhe bukuritë e materies

Në çdo moment, grimcat nën-atomike rrjedhin në numër të pakuptueshëm nëpër trupin tuaj. Çdo sekondë, rreth 100 miliardë neutrino(particles) nga dielli kalojnë nëpër trupin tuaj, dhe ju laheni në një shi muonësh, të lindur në atmosferën e Tokës. Edhe bananet modeste lëshojnë pozitrone, homologu antimaterie i elektroneve. Ekziston një univers i tërë grimcash, dhe ne […]

Në Evropë po planifikohet një rrjet i ri i “trena-hotel“ të natës në shina

Një start-up francez synon të drejtojë ‘hotele në binarë’ nga Parisi në 12 qytete në të gjithë Evropën, përfshirë Edinburgun, nga 2024-a. Më pak se një dekadë pasi trenat e natës të Evropës duket se kishin arritur në fund të linjës, një start-up i ri francez ka njoftuar planet për një rrjet të shërbimeve brenda […]

Kuriozitet : Për çfarë shërbejnë “cookies“ në internet të cilat i pranojmë pa i analizuar?

Nga ana tjetër mos mendoni se cookies përdoren vetëm nga media dhe markat. Në të vërtetë, ato janë po aq të rëndësishme për ju, sepse përmirësojnë shfletimin tuaj: produktet që do t’ju ofrohen nga faqet që vizitoni do të jenë të përshtatshme dhe për këtë arsye ka më shumë gjasa t’ju interesojnë.

Kuriozitet : Shikoni selfin e ri të Rover Curiosity në Mars dërguar nga NASA

Sonda e vogël “Curiosity“ na dërgoi një “selfie” të re, të kapur nga sipërfaqja e Marsit. Ajo tani po përgatitet të eksplorojë territore të reja. I mbuluar nga pluhuri i kuq, por ende i palëkundur, Sonda “Rover Curiosity“ kohët e fundit dërgoi 57 imazhe të reja në NASA, të bashkuara në një “selfie” të re. […]

Projekti i mbështetur nga Kombet e Bashkuara : Të jetosh në oqean së shpejti nuk do të jetë më utopi

Ky Atlantis i ri do të jetë 100% mjedisor. Jo vetëm që nuk do të ekzistojë çështja e “betonizimit” të shtratit të detit siç frikësohen disa kritikë të projektit, por projekti do jetë ekologjik dhe qytetet autonome. Platformat do tërheqin energjinë e tyre nga dielli, era dhe valët e detit. Ato do përdorin ujë deti të shkripëzuar, do prodhojnë frutat dhe perimet e tyre nga kultivimi pa tokë, do zhvillojnë ferma nënujore pa pesticide për të rritur peshq dhe butak.

Back To Top