Category: Stomatologji

Çfarë është bruksizmi dhe si shërohet?

Bruksizmi është një shtrëngim i fortë, i pa vetëdijshëm i dhëmbëve.Quhet ndryshe simptomi i “kërcitjes” që ndodh gjatë lëvizjeve të nofullës së poshtme. Ndodh më shumë gjatë natës. Autorë të ndryshëm e quajnë “okluzioni nervoz’’. Etiologjia e bruksizmit mbeshtetet në dy faktorë:         1- Psikogjen Studimet e sotme pohojnë që faktori psikogjen është parësor. Sipas […]

Çfarë janë implantet dentare dhe për çfarë shërbejnë ato?

Kohët e fundit, implantet dentare (dhëmbët me mbjellje) janë bërë shumë të përhapura dhe përdoren për qëllimi të ndryshme; qofshin ato shëndetësore apo thjesht estetike. Çfarë janë implantet dentare?Implantet janë një teknikë dentare që lejon zëvëndësimin e një dhëmbi natyral me një artificial. Ata janë të përbërë nga një vidë e veçantë e bërë nga […]

Back To Top