Një pyetje që duhet bërë patjetër – Xhevahir Spahiu

1519481328 0 C1200X600 728X430 1 | Lexotani

NJË PYETJE QË DUHET BËRË PATJETËR

Mëngjes. Mesditë. Mbrëmja tretet…
nga kalendari fleta ra.
Shkoi edhe një ditë; unë pyes vetveten:
“ditës ç’i dhe e çfarë të dha?”

Një ditë shkoi. Pas saj vjen tjetra,
ti mbjell një pemë, një gur ti vë;
Nga guri, ja, u ngrit ndërtesa,
dhe pema pyll i madh u bë!

Koha vrapon. Vrapon si lumë;
nga kalendari fleta ra.
Vetvetes pyetjen i bëj unë:
“Ditës ç’i dhe e çfarë të dha ?”

  • Xhevahir Spahiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *