Category: Psikologji

Për nënat me një ose disa fëmijë, pandemia ka ndikuar akoma më tej në shtimin e punëve të shtëpisë dhe presionin psikologjik.

Sociologu Emmanuelle Santelli, drejtor kërkimi në Qëndrën Kombëtare të Kërkimit Shkencor në Francë, intervistoi disa çifte para dhe gjatë krizës Covid-19, si pjesë e një projekti kërkimor.Gjatë krizës dhe bllokimeve të Covid19, shumë gra, veçanërisht nënat e fëmijëve të vegjël, ndien një “kthim prapa”, për shkak të punës shtesë shtëpiake që u takon atyre, shpjegon […]

Gjermania bën eksperiment shkencor rreth “rrogës bazë universale“ prej 1,200 euro. Do ti jepen 122 personave çdo muaj për 3 vjet.

122 njerëz, të tërhequr rastësisht nga rreth dy milion vullnetarë, do të përfitojnë në Gjermani nga ky eksperiment që synon promovimin e të ardhurave bazë. Ata do të marrin 1,200 euro ne muaj per 3 vjet rrjesht. Pagesat financohen nga donacione nga 181,000 kontribues dhe projekti, i prezantuar të Martën, do të vlerësohet shkencërisht në një studim afatgjatë.

Back To Top