Mundësi Aplikimi – Sfida COVID-19. Financim Projektesh deri në 25.000€.

Project Proposqls Call | Lexotani

Përshkrimi i Sfidës.
Qendra e programit të zhvillimit teknologjik e Kombeve të Bashkuara, për inovacion dhe zhvillim të qëndrueshëm i bën thirrje komunitetit global të mbështesë vendet në zhvillim përmes ndarjes dhe transferimit të teknologjisë me burim të hapur (open-source).
Kjo sfidë ka tre veprime prioritare:
– Dizejnimi i mjeteve dhe burimeve të përsëritshme, me kosto të ulët, për të ndihmuar në zbulimin viral.
– Rrafshimi kurbës në bashkësitë me zgjidhje parandaluese.
Ulja e ndikimit të sëmundjes në ekonomitë e këtyre zonave të prekshme.

Kjo situatë e jashtëzakonshme globale kërkon një përgjigje globale. Si përgjigje, Qendra Globale e UNDP-së për Teknologji, po bashkojnë forcat me kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë si Google, Microsoft, Amazon etj… Ne po u bëjmë thirrje zhvilluesve të pajisjeve kompjuterike dhe të programeve kompjuterike, prodhuesve të produkteve, shkencëtarëve, hakerëve, prodhuesve dhe inovatorëve që të bëhen bashkë për të punuar për ata që do të goditen më rëndë nga kjo pandemi.

Për më shumë mund të aplikoni këtu : https://www.hackster.io/contests/UNDPCOVID19

Ardit Kuqa është menaxher projektesh në fushën e biznesit dhe inovacionit social. Aktualisht punon si menaxher dhe drejtues projektesh në "Etude Plus" në zonën e Parisit. Arditi ka studiuar Inxhinjeri Biznesi, Studime Evropiane dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare. Ai është i apasionuar pas edukimit dhe sipermarrjes, si mekanizma për të përmirësuar jetën e qytetarëve, shoqërisë dhe funksionimin e demokracisë. LexoTani është njëra prej disa nismave që kontribuon në këtë aspekt. Arditi është i hapur kurdoherë për bashkëpunime dhe propozime; mund ta kontaktoni në [email protected] ose në profilin e tij LinkedIn - https://www.linkedin.com/in/kuqaardit-yourchoice/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top