Java e pestë që mijëra francezë marshojnë kundër “pasaportës së shëndetit covid-19” në Paris

Pass Sanitaire Manif | Lexotani

Protestuesit kanë marshuar në qytetet në të gjithë Francën për një fundjavë të pestë radhazi kundër rregullave që i detyrojnë ata të tregojnë një pasaportë shëndetësore COVID-19 për aktivitetet e përditshme, por në një numër më të vogël se një javë më parë.

Ata u mblodhën nëpër rrugët e Parisit, Marsejës, Nisë, Montpellier dhe qytete të tjera duke tundur pankarta ku shkruhej “Kalo = Aparteid” dhe brohorisnin “Liri, liri”.

Që të hënën e kaluar, qytetarëve u është kërkuar të tregojnë kartën në vende publike, duke dëshmuar se ata janë vaksinuar ose kohët e fundit janë testuar negativë për koronavirus.

Pas një jave të butë nga policia, qeveria është zotuar të bëhet më e ashpër në kontrollet e kalimit të shëndetit. Dhe testimi, nëse nuk përshkruhet nga një mjek, nuk do të jetë më falas nga tetori.

Protestat kanë bashkuar një grup të ndryshëm kundër legjislacionit të Presidentit Emmanuel Macron, i cili ka për qëllim të ndihmojë në kontrollin e valës së katërt të infeksioneve COVID-19 që përhapet në të gjithë Francën dhe të ndihmojë në mbrojtjen e rimëkëmbjes ekonomike të vendit.

Ardit Kuqa është menaxher projektesh në fushën e biznesit dhe inovacionit social. Aktualisht punon si menaxher dhe drejtues projektesh në "Etude Plus" në zonën e Parisit. Arditi ka studiuar Inxhinjeri Biznesi, Studime Evropiane dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare. Ai është i apasionuar pas edukimit dhe sipermarrjes, si mekanizma për të përmirësuar jetën e qytetarëve, shoqërisë dhe funksionimin e demokracisë. LexoTani është njëra prej disa nismave që kontribuon në këtë aspekt. Arditi është i hapur kurdoherë për bashkëpunime dhe propozime; mund ta kontaktoni në [email protected] ose në profilin e tij LinkedIn - https://www.linkedin.com/in/kuqaardit-yourchoice/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top