Një pyetje nga Kongresmenja Ilhan Omar ndez furinë në Kongresin Amerikan

Kongresistja myslimane akuzohet për ‘krahasim të rremë’ midis SH.B.A., Izraelit, Hamasit dhe Talibanëve. Udhëheqësit demokratë në Shtëpinë e Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara u përpoqën të shuajnë një zhurmë midis ligjvënësve të enjten mbi një pyetje që Përfaqësuesja Ilhan Omar bëri në lidhje me kundërshtimin e SHBA-ve ndaj hetimeve të Gjykatës Penale Ndërkombëtare (ICC) për […]

Samiti i Ballkanit Perëndimor në Tiranë : Albin Kurti përplaset me kryeministren serbe

Kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiç është e ka cilësuar Samitin e Ballkanit Perëndimor në Tiranë si më të vështirë nga ç’e priste. Ajo është shprehur se ishte më shumë një hyrje në ngjarjet e ardhshme, duke përfshirë dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, sesa diskutim për çështjet rajonale. Kryeministrja serbe foli me theks të veçantë për […]

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara voton për zgjedhjen e 5-së anëtarëve të Këshillit të Sigurimit.

Këshilli i Sigurimit, një organ i OKB-së me kompetenca të fuqishme, përbëhet nga 15 anëtarë, 5 prej të cilëve të përhershëm, SHBA, Mbretëria e Bashkuar, Franca, Rusia dhe Kina, si dhe 10 anëtarë me një mandat dy vjeçar.Shqipëria, Brazili, Gaboni, Gana dhe Emiratet e Bashkuara Arabe janë në garë, pa konkurrentë nga rajonet përkatëse, për […]

Pas fotos së përqafimit me Albinin, Rama flet për “Euronews Serbia” për t’i dhënë edhe Vuçiçit një përqafim në distancë

I pyetur nëse do ta mbështeste padinë në rast se Kosova ia kërkon një gjë të tillë, Rama ka sugjeruar se pala kosovare, pavarësisht së drejtës autonome për të vendosur, duhet më parë të ndjekë një shteg konsultimesh me aleatët dhe partnerët e saj.

Urdhri ekzekutiv i Biden: Kush destabilizon Ballkanin i bllokohet pasuria dhe hyrja në SHBA

Nga autoriteti që më është dhënë si President nga Kushtetuta dhe ligjet e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, përfshirë Aktin Ndërkombëtar të Fuqive Ekonomike Ndërkombëtare, Aktin Kombëtar të Emergjencave, nenin 212 i Aktit të Emigracionit dhe Kombësisë të vitit 1952 dhe seksioni 301 i titullit 3, Kodi i Shteteve të Bashkuara,

Projekti i mbështetur nga Kombet e Bashkuara : Të jetosh në oqean së shpejti nuk do të jetë më utopi

Ky Atlantis i ri do të jetë 100% mjedisor. Jo vetëm që nuk do të ekzistojë çështja e “betonizimit” të shtratit të detit siç frikësohen disa kritikë të projektit, por projekti do jetë ekologjik dhe qytetet autonome. Platformat do tërheqin energjinë e tyre nga dielli, era dhe valët e detit. Ato do përdorin ujë deti të shkripëzuar, do prodhojnë frutat dhe perimet e tyre nga kultivimi pa tokë, do zhvillojnë ferma nënujore pa pesticide për të rritur peshq dhe butak.

Lajm i mirë nga Kosova : Ministrja Arbërie Nagavci deklaratë për 100.000 euro bursa e subvencione për studentët

Kjo është mbështetje simbolike krahas angazhimit tuaj për shkollim dhe për të fituar kultura të reja nga vende të ndryshme të botës. MASHTI, ofron edhe bursa e subvencione të tjera për studentët dhe studiuesit tanë, por e kam parë të rëndësishme që nga kategoria e mjeteve të parapara për grante dhe subvencione të ndajmë 100.000 euro me anë të kësaj thirrjeje publike.

Rënia e demokracisë në Francë është një kërcënim për lirinë dhe të drejtat e njeriut kudo në botë

Franca – djepi i të drejtave të njeriut siç është shpallur në 1789 – po bashkohet me kampin e vendeve ku demokracia dobësohet nga vetë pushteti? Fatkeqësisht, ne vëzhgojmë shkelje të dhunshme të të drejtave themelore dhe një rënie të demokracisë. Republika Franceze dhe motoja e saj “liri, barazi, vëllazëri” pësojnë goditje të përsëritura nga ata që duhet t’i mbrojnë dhe promovojnë ato: Presidenti i Republikës, qeveria e tij dhe shumica e parlamentarëve francezë.

Back To Top